Aprīlis 2022

Ukraina uzvar!

Anonīms saglabāja, Sv, 04/24/2022 - 18:11

Atbildot uz jautājumnu "Kāpēc Ukraina uzvar?" vadībzinātņu doktors  Andrejs Mūrnieks min vismaz 3 faktorus. Tie ir: 1) savas nācijas nozīmīguma apziņa, 2) vīrišķīgums un arī 3) reliģiozitāte. Piedāvājam Atjaunotnes lasītājiem iepazīties ar šo 3 aspektu izvērsumu.

 Kāpēc Ukraina uzvar? Autors: Dr. Andrejs Mūrnieks

Kāpēc Ukraina uzvar, lai gan frontes līnijā var būt zaudējumi, ir teritoriju okupācija, kritušie un civiliedzīvotāju deportācijas? Uzvar – morāli! Ukraiņu tautu, armiju un prezidentu apbrīno visā pasaulē. Vai citas Eiropas tautas spētu sekot ukraiņu piemēram? Kā ar mums pašiem? Vai atbalsts Ukrainai ir pietiekams? Vai pasaules vadošo politiķu attieksme pret karu ir adekvāta?

Kristus ir augšāmcēlies!

Anonīms saglabāja, Sv, 04/17/2022 - 11:40

Piedāvājam Atjaunotnes lasītājiem Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskapa Jāņa Vanaga sprediķi Kristus augšāmcelšanās svētkos. Neraugoties uz karu Ukrainā – viņš aicina cerēt, uzticēties Kristus uzvarai pār nāvi, ļaunumu un grēku. Cerība, no trijiem kristīgajiem tikumiem – mīlestība, ticība, cerība – ir vistrauslākais un vajadzīgākais. Īpaši šodien, īpaši ciešanās, īpaši kara laikā, īpaši garīgajā apjukumā, kādā atrodas daudzi cilvēki Eiropā un Latvijā, kuri sapinušies pārprastas brīvības neoliberālo koncpeciju varā. Vēl smagākā stāvoklī ir tie krievi, kuri atrdas Putina imperiālistiskās ideoloģijas varā. Patiešām šajā situācijā ir jālūdz: Dievs palīdzi!

Arhibīskapa Jāņa Vanaga sprediķis 2022. gada Lieldienās