Jūnijs 2015

Bērni, kas uzaug viendzimuma partnerībā

Anonīms saglabāja, Ot, 06/30/2015 - 17:21

Vai bērnu audzināšana viendzimumu „partnerībā” ir tik nekaitīga kā to mēģina uzdot? Pēdējā laikā zinātniskie pētījumi liecina par ko citu. Arī jaunieši, kuri izauguši šādās savienībās, sāk liecināt par tām problēmām, kas viņiem ir bijušas un joprojām ir. Piedāvājam divus materiālus šajā sakarā. Pirmais no tiem ir Dr. Ivara Kalviņa prezentācija inteliģences diskusiju forumā „Laulība, ģimene un bērns mūsdienu krīzes sabiedrībā”. Tajā zinātnieks apkopojis socioloģisko pētījumu rezultātus un savas atziņas. Otrs materiāls ir jaunieša Roberta Oskara Lopeza, kurš uzaudzis viendzimuma pāra „ģimenē”, atzīšanās.

Kopdzīves savienība vai laulība – ko izvēlēsimies? Autors: Dr. Ivars Kalviņš (Materiāls PDF formātā)

Roberts Oskars Lopezs (Robert Oscar Lopez) nav kristietis, taču viņš ir viens no tiem, nu jau daudzajiem bērniem, kura vecāki bija viendzimuma pāris. Viņš ir arī viens no tiem, kuri aktīvi iestājas pret to, ka laulības institūcija tiktu pārdefinēta, un tajā iekļautu viendzimuma partnerattiecības, pēc kā loģiski seko – bērnu adopcijas atļauja šādiem pāriem.

Mani uzaudzināja viendzimuma partneri. Autors: Roberts Oskars Lopezs

MANIPULĀCIJU TEHNOLOĢIJAS

Anonīms saglabāja, Pr, 06/29/2015 - 20:45

Progress mūsdienās ir ne tikai  komunikāciju (IKT), bet arī sociālo tehnoloģiju jomā. Tas rada – cita starpā – arī riskus. Tikai nesen esam aptvēruši kā reklāmas iespaido zemapziņu un programmē pircēju rīcību. Tikpat rafinēti darbojas ideoloģiskā propaganda, turklāt kā no Austrumiem, tā no Rietumiem. Jaunās metodes ir attīstījušās. Tās ārēji vairs nelīdzinās totalitāro sistēmu rupjajiem propagandas paņēmieniem. Viens no manipulāciju ar sabiedrību  pētniekiem ir amerikāņu sociologs Džozefs Overtons. Viņa domu īsu izklāstu piedāvājam arī Atjaunotnes lasītājiem. [NB! Raksta beigās pievienota svaiga ziņa par jaunu 21.gs. fenomenu – „panseksuāļiem”, kuri tiecas izmēģināt visas iespējamās seksuālās uzvedības formas. Iespējams, ka tā būs viena no nākamajām grupām, kas tieksies pēc sabiedrības atzīšanas – Dž. Overtona aprakstītajā veidā.]

Džozefs Overtons Džozefs Overtons

Overtona „logu” teorija