Maijs 2015

Satversmes Ievada funkcijas un nozīme

admin saglabāja, Tr, 05/06/2015 - 13:55

Publisko lekciju ciklā "Domāsim kopā!" Dr. Egila Levita lekcijas „Satversmes Ievada funkcijas un nozīme”, kas notika Rīgas „Mazajā ģildē” 24. 04. 2015. – video ieraksts. Lekcijas tēzes (lekcijas materiāli) skatīt pielikumā.


Kā arī Dr. E. Levita sagatavotie lekcijas materiāli

Vai bankām ir alternatīva?

Anonīms saglabāja, Pk, 05/01/2015 - 18:45

Pasaules ekonomikas krīzes izraisītās problēmas turpinās. Ievērojami finansisti (piemēram, P. Volkers[1]) prognozē jaunas krīzes. Kā no krīzēm izvairīties nākotnē vai vismaz samazināt zaudējumu apjomus? Daži pašmāju ekonomisti (piemēram, prof. I. Brīvers) uzsver krājaizdevu sabiedrību apvienošanos un  priekšrocības. Vai ārzemju bankas ir attaisnojušas to uzticību un priekšrocības, kādas tām ir Latvijā? Par šo jautājumu piedāvājam uzņēmēja Valda Kalnozola bēdu stāstu, kas izlasāms arī portālā Delfi.

Valdis Kalnozols: 'Neuztici naudu bankām, kas brāļus izģērbušas plikus!'

"Dodiet man iespēju drukāt un rīkoties ar valsts naudu, un man būs mazsvarīgi, kas valstī izsludina likumus," 19. gadsimta sākumā teicis Rotšildu dinastijas pamatlicējs Maijers Amšels Rotšilds.

Mīlestības izpratne Eiropas kultūrā

admin saglabāja, Pk, 05/01/2015 - 00:00

Publisko lekciju ciklā "Domāsim kopā!" Latvijas Universitātes docenta Dr.  Andreja Mūrnieka lekcijas „Mīlestības izpratne Eiropas kultūrā (ἔρως un ἀγάπη R. Vāgnera Gesamtkunstwerk Tannhäuser tēlos)”, kas notika Rīgā "Mazajā ģildē" 26.02.2015. – video ieraksts.