Februāris 2015

Partnerattiecības no tiesiskā viedokļa

Anonīms saglabāja, Pk, 02/27/2015 - 11:59

Tuvojoties vasarā paredzētajam „geju praidam” Latvijas Saeimā iesniegts priekšlikums ieviest īpašu partnerattiecību reģistrāciju, turklāt bez dzimumu atšķirībām. Šī iniciatīva gan nav guvusi deputātu atbalstu. Latvijas Satversme paredz aizsardzību tieši laulībām un ģimenēm. Kāpēc gan ir nepieciešama vēl kādu citu attiecību reģistrācija? Visticamāk minētās iniciatīvas mērķis ir pielīdzināt laulībām dzimumattiecības viena dzimuma cilvēku starpā. Par šo attiecību tiesisko aspektu žurnālā „Jurista vārds” raksta juriste Baiba Rudevska. Piedāvājam izlasīt autores izvērstu analīzi par šo jautājumu.

Viendzimuma pāru kopdzīves regulējuma tiesībpolitiskā problemātika. Autore: Dr. iur. Baiba Rudevska 

Islāms un Eiropa

admin saglabāja, Sv, 02/22/2015 - 22:04

Publisko lekciju ciklā "Domāsim kopā!" - Latvijas Universitātes profesora Āzijas studiju nodaļas vadītāja Dr. theol. Leona Taivāna lekcija - "Islāms un Eiropa", kas notika Rīgā "Mazajā ģildē" 12.02.2015. Pirmajā daļā - lekcijas fragmenti, ko izdevās ierakstīt. Otrajā daļā - jautājumi, replikas un atbildes uz klausītāju jautājumiem.

Par lekciju ciklu “Domāsim kopā!”

admin saglabāja, Sv, 02/22/2015 - 21:49

Rīgā, "Mazajā ģildē" 2018. gadā turpinājās publisko lekciju cikls „Domāsim kopā!” Latvijas 100 gadu jubilejas gadā tas bija veltīts Latvijas tematikai. Tādēļ tā nosaukums bija mainīts: “Domāsim kopā – Latvijai!” Tas nozīmē – klausīties lekcijas, spriest un domāt par Latviju, Latvijas labā! Lai tas nāktu par labu mūsu valstij! Pirmajā pusgadā tika vēlreiz pārrunāti nozīmīgākie faktori Latvijas kultūrā, kas veido Latvijas savdabību – šai tematikai bija veltītas pirmās 3 lekcijas, ko nolasīja Valdis Muktupāvels, Gundars Ceipe un Maija Kūle. Otrajā pusgadā pēc vasaras pārtraukuma 3 lekcijas bija veltītas Latvijas nākotnei – ko darīt, lai Latvija atzeltu, atjaunotos un attīstītos.