Janvāris 2015

Eiropas vērtības

admin saglabāja, Pk, 01/30/2015 - 09:18

Publisko lekciju ciklā "Domāsim kopā!" - Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskapa Dr. theol. Zbigņeva Stankeviča lekcija - "Eiropas vērtības", kas notika Rīgā "Mazajā ģildē" 22.01.2015. Pirmajā daļā - lekcija. Otrajā daļā - atbildes uz klausītāju jautājumiem.

Migrācija, terorisms, civilizāciju sadursme?

Anonīms saglabāja, Pr, 01/19/2015 - 12:43

Vai migrācija izraisīs civilizāciju sadursmi, ko pareģoja vēsturnieks Arnolds Toinbijs un publicists Semjuels Hantingtons? Parīzes notikumi, kad islāmticīgi teroristi nogalināja satīriska žurnāla darbiniekus par Muhameda un citu reliģisku svētumu zaimošanu, vedina domāt, ka Arnoldam Toinbijam varbūt ir taisnība. Multikulturālisma un integrācijas politikas izgāšanos vēl nesen atzina vairāki Eiropā vadoši politiķi. Tomēr brīvā darba spēka pārvietošanās politika turpinās. Arī bēgļu un migrantu skaits no Austrumu zemēm Eiropā tikai palielinās. Vai tas nākotnē novedīs pie dažādu ticību un nāciju sadursmēm? Par šo problēmu piedāvājam Atjaunotnes lasītājiem Māra Kūrēna interviju no portāla apollo.lv ar Latvijas Universitātes Āzijas studiju profesoru Leonu Taivānu.

Netālredzīga migrācijas politika un nesavienojamu civilizāciju sadursme. Intervija ar LU prof. Leonu Taivanu.

Kalpot vērtībām, vai ar tām rotaļāties?

Anonīms saglabāja, Tr, 01/14/2015 - 18:26

Jau kādu laiku Latvijā sabiedrība diskutē par to, vai ir nepieciešams pašsaprotamas vērtības minēt valstiskos dokumentos un mācīt bērniem skolās. Nesen ir pieņemta Satversmes Preambula jeb Ievads, kur – cita starpā – minētas vispārcilvēciskās vērtības, kristīgais mantojums un tautas tradicionālā kultūra jeb dzīvesziņa. Tomēr diskusijas un, pats galvenais, centieni – skolās un masu medijos potēt jauniešiem ētisko relatīvismu – turpinās. Par to satraucas 12. Saeimas deputāte Ingūna Rībena. Pateicamies deputātei par iespēju pārpublicēt viņas kaismīgo rakstu, kas tapis – polemikā ar vērtību relatīvisma aizstāvjiem.

Katrs pats sev Mozus. Autore: Ingūna Rībena, 12. Saeimas deputāte