Februāris 2018

Domāsim kopā - Latvijai!

Anonīms saglabāja, Se, 02/03/2018 - 12:02

Pēc pusotra gada ilga pārtraukuma atsākās publisko lekciju cikls „Domāsim kopā!” Latvijas 100 gadu jubilejas gadā tas bija veltīts tikai Latvijas tematikai. Tādēļ tā nosaukums mainīts: “Domāsim kopā – Latvijai!” Tas nozīmē – uzklausīt viedokļus, spriest un domāt par Latviju, Latvijas labā! Lai tas nāk par labu mūsu valstij – Latvijai! Noskaidrot un vēlreiz pārrunāt nozīmīgākos faktorus Latvijas kultūrā un vēsturē – šai tematikai bija veltītas pirmās 3 lekcijas. Tās notika 7. februārī, 7. martā un 4. aprīlī.  Otrajā pusgadā pēc vasaras pārtraukuma – 3 lekcijas par Latvijas nākotni – ko darīt, lai Latvija atzeltu, atjaunotos un attīstītos. Tās notika 24. oktobrī, 21. novembrī un 12. decembrī  "Mazajā ģildē" Amatu ielā 3/5. 

Pirmā lekcija, kas notika 24. oktobrī, bija veltīta Latvijas tautsaimniecības nāktones perspektīvām sabiedrības ilgtspējas kontekstā. Lekcijas temats: "Sudraba ekonomika", kultūrvide un institūcijas"lektors bija Dr. oec. Ivars Brīvers. Otrā lekcija notika 21. novembrī, lektors bija Dr. philosRihards Kūlis, temats: "Globalizācija - 21. gadsimta utopija."

Trešā lekcija notika 12. decembrī plkst. 18 30Temats:"Ikdienišķas rīcības Latvijas attīstībai - no  indivīda līdz valstij". Lektore: Dr. geogr. Kristīne Āboliņa.