Novembris 2014

Pāvests par Eiropas nākotni

Anonīms saglabāja, Sv, 11/30/2014 - 13:42

Romas katoļu pāvesta Franciska nesenā uzruna Eiropas Parlamenta deputātiem Strasbūrā, 2014.gada 25.novembrī, izsaukusi neviennozīmīgu  reakciju. Tāpēc portāls atjaunotne.lv publicē visas pāvesta runas tulkojumu. Pārpublicēts no portāla katolis.lv un tulkojuma autore ir Linda Ozola.

Pāvesta Franciska uzruna Eiropas Parlamenta deputātiem Strasbūrā, Francijā 2014.gada 25.novembrī:

Klikšķis, kas Latvijai vajadzīgs

Anonīms saglabāja, Se, 11/22/2014 - 00:48

Parasti garīdzniecība valsts svētkos uzrunājot tautu aprobežojas ar reliģiska rakstura jautājumiem vai apcer vēsturi. Šogad, pēc daudzu –pat nekristīgu – inteliģences pārstāvju domām, arhibīskaps Jānis Vanags ar savu runu pārspējis jebkuru no politiķiem. Runa ir nevis tikai par pagātni, bet par to – kā mainīt mūsu domāšanu, to kā mēs raugāmies uz pasauli, savu vēsturi, savu patību. J. Vanags piedāvā pārskatīt tos mītus ar kuriem mēs parasti attaisnojam savas neveiksmes, problēmas, nevēlēšanos pašiem uzņemties atbildību un mainīt to, kas pašiem nepatīk. Piedāvājam šo runu izlasīt un pārdomāt arī portāla Atjaunotne lasītājiem.

Arhibīskapa JĀŅA VANAGA sprediķis 2014.gada 18.novembrī Rīgas Domā

Dievs, svētī Latviju!

Anonīms saglabāja, Ot, 11/18/2014 - 02:31

Ģimene. Tauta. Valsts. Dievs. Daba. Darbs. Ticība. Cerība Mīlestība. Lūk, 3 x 3 vērtības, ko izceļ dzejnieks Imants Ziedonis! Ar pārdomām par Latviju – minēto vērtību kontekstā – dalās Jurģis Klotiņš, jauns mūziķis un politiķis. Piedāvājām tās – kā apveikumu Latvijas 96. dzimšanas dienā – portāla Atjaunotne lasītājiem!

Ticība – cerība – mīlestība. Autors: Jurģis Klotiņš