Oktobris 2014

ES veidotājs Robērs Šūmanis

Anonīms saglabāja, Pr, 10/13/2014 - 11:38

Asajās diskusijās, kas mūsdienās raisās par Eiropas Savienības mērķiem un nākotni, retais diskutētājs atceras par Eiropas Savienības saknēm. Par vienotās Eiropas izveidi Otrā pasaules kara beigās jāpateicas tā laika katoļu poli­tiķiem, kuri, būdami aktīvi un pārliecināti kristieši, uzskatīja – karā sagrautās Eiropas nākotne nav ie­domājama bez solidaritātes un spējas dalīties; viņi vēlējās, lai Eiropas atjaunotnes pamatā būtu Baznīcas sociālā mācība. Viens no šiem Eiropas „tēviem” bija Francijas premjerministrs, ārlietu, finanšu un tieslietu ministrs Robērs Šūmanis. Par viņu aicinām izlasīt aprakstu, ko portālam Atjaunotne laipni atļāva izmantot katoļu izdevuma „Mieram tuvu” redaktore Aija Balode.

Svētais biznesa uzvalkā: Robērs Šūmanis (1886–1963). Publikācijas autors: Nils Jansons

Atsākas lekciju cikls “Domāsim kopā!”

Anonīms saglabāja, Pr, 10/06/2014 - 15:38

Rīgā „Mazajā ģildē” turpinās pagājušajā gadā iesāktais publisko lekciju cikls „Domāsim kopā!” Ar savu redzējumu uzstājas Latvijā populāri lektori.  Lekciju ciklu 9. oktobrī sāka arhibīskaps Jānis Vanags. Nākamajā lekcijā 23. oktobī  Dr. habil. phys. Ruvins Ferbers runāja par  kosmosa izcelsmes teorijām zinātnē un pasaules izcelšanās ainu jūdaismā tradīcijā – Torā un Talmudā. Šī gada noslēguma tikšanās paredzēta PIEKTDIEN 21. novembrī  plkst. 18. 30 - 20. 00. Runās Dr. philos. Rihards Kūlis. Tēma – latviskā identitāte un Eirodzīves formas.

"Domāsim kopā" - 2014. gada rudenī!

Kam traucē tradicionālās vērtības?

Anonīms saglabāja, Pr, 10/06/2014 - 15:30

Saeimā atkal saasinājušās cīņas par tradicionālajām vērtībām. Ir nevalstiskās organizācijas, kas šajās vērtībās saskata apdraudējumu. Savukārt virkne Saeimas deputātu cenšas tās nosargāt. Piedāvājam deputātes Ingunas Rībena analīzi par izveidojušos situāciju.

Atklātas domas par kādu 'atklātu vēstuli' Autore: Inguna Rībena, 11. un 12. Saeimas deputāte