Janvāris 2012

M.Zālīte aicina balsot PRET

Anonīms saglabāja, Pr, 01/30/2012 - 01:57

Referendums būs. Notiks. Tas ir labi. Cimds ir nomests, un Latvijai uzticamo pilsoņu goda lieta ir cimdu pacelt. Piedalīties un balsot pret vēl dziļāku sabiedrības nošķirtību, pret tālāku segregāciju, jo tieši pie tā novestu divas valsts valodas Latvijā. Galīgā konsekvencē divvalodība novestu pie valsts integritātes zuduma un latviešu valodas pakāpeniskas izspiešanas no vienīgās telpas visā plašajā pasaulē, kur tai ir iespēja pastāvēt un attīstīties.

Māra Zālīte: Būsim pret valsti apdraudošām provokācijām

Elektroniskie plašsaziņas līdzekļi un sabiedrība

Anonīms saglabāja, Ce, 01/05/2012 - 20:08

"Elektroniskie plašsaziņas līdzekļi (turpmāk – EPL) šobrīd dzīvo savu – no sabiedrības visai neatkarīgu – dzīvi. Kā jau videi, kas ir noslēgusies sevī, EPL ir tendence atražot sevi, nevis attīstīties"– tā uzskata viens no tiem, kuri nesen piedalījušies konkursā uz Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP). Problēmas būtība: kā panākt sabiedrības reālu ietekmi uz plašsaziņas līdzekļu saturu. Par to piedāvājam LU vadībzinātņu doktora A. Mūrnieka rakstu.

Skats no malas uz elektronisko plašsaziņas līdzekļu attīstību. Autors: Andrejs Mūrnieks

Islande rīkojusies gudrāk nekā Latvija

Anonīms saglabāja, Pr, 01/02/2012 - 19:12

Islandei ekonomisko krīzi izdevies pārlaist labāk nekā Latvijai un Īrijai, pateicoties tam, ka Reikjavīka necentās glābt grūtībās nonākušās bankas, secinājis ietekmīgais Beļģijas ekonomikas izpētes institūts "Bruegel".

Islandes ekonomiskās krīzes pārvarēšanas taktika bija visefektīvākā

Vienkārši pieci priekšlikumi par veselīgu dzīvi Jaunajā gadā

Anonīms saglabāja, Pr, 01/02/2012 - 18:07

Ārstu biedrības priekšsēdētājs Pēteris Apinis norūpējies gan par izglītību, gan par veselību, gan par ekoloģiju! Ieklausīsimies viņa vēlējumos:

Vienkārši pieci priekšlikumi par veselīgu dzīvi Jaunajā gadā. Autors: Pēteris Apinis