Decembris 2011

Arhibīskapa Jāņa Vanaga vēstījums Ziemassvētkos

Anonīms saglabāja, Pk, 12/23/2011 - 20:31

Ziemassvētkos lūgsim Dievu, lai Kristus klātbūtnē atkāpjas mūsu šaubas un nedrošība, Ziemassvētku vēstījumā aicina Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) arhibīskaps Jānis Vanags.

Arhibīskapa Jāņa Vanaga vēstījums Ziemassvētkos

Cik pasaulē ir kristiešu?

Anonīms saglabāja, Tr, 12/21/2011 - 22:49

Trešā daļa pasaules iedzīvotāju - 2,18 miljardi cilvēku - ir kristieši, pirmdien publicētajā Pjū izpētes centra pētījuma konstatējuši ASV zinātnieki. Par to piedāvājam īsu informāciju rakstā:

Zināms, cik pasaulē ir kristiešu

Lai glābtu ekonomiku – jāatgriežas pie morāles!

Anonīms saglabāja, Tr, 12/07/2011 - 21:42

Ekonomikas atspirgšanas atslēga ir morālē! Tas ir apgalvojums, kas ir klajā pretrunā ne tikai ar marksismu, bet arī ar šobrīd valdošo liberālisma patērētājsabiedrības ideoloģiju. Daudzi joprojām dzīvo materiālistisko koncepciju ilūzijās par „virsbūves” (t.i., apziņas un kultūras) struktūru atkarību no „bāzes” (ekonomikas). Īstenībā ir otrādi – par to mūsdienās runā gan nopietni zinātnieki, gan garīdznieki. Piedāvājam Romas katoļu baznīcas arhibīskapa Zbigņeva Stankeviča svētrunu šā gada otrajā adventa svētdienā kā spilgtu ilustrāciju nepieciešamībai mainīt novecojušo ekonomiskā determinisma paradigmu. Lai glābtu ekonomiku – jāatgriežas pie morāles!

Rīgas arhibīskaps – metropolīts Zbigņevs Stankevičs. Uzruna 2011. gada Otrajā adventa svētdienā.

Cīņa pret pārmērīgu alkohola lietošanu

Anonīms saglabāja, Tr, 12/07/2011 - 21:13

Alkohola ražotāju un tirgotāju lobijs ir daļa no globālās patērētājsabiedrības sistēmas, kas ir atbildīga netikai par alkoholisma izplatīšanos, bet arī par atbilstošas ideloģijas un vērtībievirzes radīšanu, t. sk. masu medijos. Alkoholisms ir ne vien slimība, bet arī netikums. Turklāt vispirms tas sākas kā nelāgs ieradums, kas pāraug slimībā un nereti beidzas ar letālu iznākumu vai personības degradāciju un normālas dzīves deformāciju daudzām ģimenēm. Taču masu mediji minēto netikumu ir padarījuši par neaizstājamu gan sabiedrības elites „glamūra”, gan jebkuras izklaides sastāvdaļu. Viens no tautas nodzirdīšanas skandalozākajiem aspektiem ir gadiem ilgā nelegālā alkohola tirgošana (t.sk. „točku” darbība). Par šo problēmu lasām kompetentu Pētera Apiņa – Latvijas Ārstu biedrības prezidenta – komentāru. Atklāts tomēr paliek jautājums: kā cīņu pert dzeršanu padarīt efektīgāku?

Cīņa pret pārmēra alkohola lietošanu Latvijā: realitātes un konsekvences. Autors: Pēteris Apinis